• Dissabte, 28 Novembre 2020 00:00
Wildlife conservation news

17-10-2017   Les setmanes de principis de tardor del pasat any han set fatídiques per la recuperació del Linx ibèric.

  • Disminució de la disponibilitat d’aigua donat que ens trobem al final d’un any hidrològic nefast (poques pluges i elevada evapotranspiració)
  •  Menys aliment. El conill es troba en el pitjor moment poblacional del any
  •  Els individus joves, en la seva exploració del territori, realitzen majors desplaçaments
  • ·Atropellaments en grans autovies i d’altres carreteres.- Ofegaments especialment en èpoques de sequera.- Paranys il·legals per el control de depredadors en acotats de caça.- Morts a trets.-

Al marge de les estructures viaries que travessen un determinat territori, veig molt difícil la supervivència del Linx ibèric que es mou entre acotats de caça i espais lliures on es permet la caça. Màxim quan la seva dieta consisteix amb espècies cinegètiques.. conills, llebres, perdius, tudons ets. ets.- Hi ha en joc molts diners, llocs de treball i interessos privats. No oblidem que la caça a España es una industria que genera uns quants milions d’euros. A les hores una determinada espècie salvatge que va en contra d’aquets interessos i a sobre s’interposa entre el punt de mira d’un rifle i el seu gatell es un atractiu molt suculent per certs cervells humans amb instints depredadors que estimula el dit que el prem. Per un altre banda hi ha que tenir en conta aquells, que hem consta que n’hi han mes del que ens pensem, que caçant furtivament per menjar. Un problema molt complicat i amb moltes tecles desafinades per gestionar la supervivència d’aquet esplèndid felí.
lince jaen 1

Llistat de les causes de les darreres baixes : Font : LIFE-Iberlinfe (http://www.iberlince.eu/index.php/esp/sala-prensa-esp/noticias)

La conservació de l'Ós bru